Profil

DUNA je već tri decenije vodeća kompanija prisutna u svakodnevnom poslovnom životu u Makedoniji. Sa kancelarijama u Albaniji i Srbiji. Sa uspešnim projektima na Kosovu, takođe. Mi posvećeno radimo na našoj misiji koja je započela početkom devedesetih godina prošlog veka, kako bi ova tehnologija bila prisutna u svim segmentima industrije, obrazovanja, poslovanja i celokupnog društvenog funkcionisanja. Pratimo globalne IT trendove, ali istovremeno postavljamo sopstvene inovativne ideje u kojima srdačno verujemo i stoga smo uspeli da postanemo prepoznatljiv brend koji je, prema mnogim, IT trendseter u regionu.

U potpunosti smo fokusirani na to da postanemo nezamenjiv deo vašeg poslovnog sektora, kroz uspešne projekte i korporativno rešenje, ali i stub i podrška funkcionisanja institucija. Kroz mnoge ekološke i filantropske akcije, posvećeni smo podizanju globalne svesti o društvenoj odgovornosti.

VIZIJA

Vizija kompanije je da postane lider koji će svojim klijentima omogućiti pristup i korišćenje tehnologija koje su sačinjene od najnovijih tehnoloških dostignuća. Na ovaj način se, iz našeg iskustva, grade najstabilnija partnerstva.

MISIJA

Misija kompanije je da ponudi inovativna rešenja i proizvode tržištima na kojima je prisutna i da na ovaj način izazove sve zaposlene na nesporan kvalitet i vrednost koju kupac mora da dobije. Na ovaj način osiguravamo akcije na međunarodnom tržište koje su direktno povezane sa uvećanjem profita jer se jedino tako garantuje kontinuiran rast kompanije.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Duna čvrsto veruje u društveno korisne akcije, koje podržava ne samo kompanija, već i njeni zaposleni. U tom smeru, podržavamo organizacije i projekte koje oni razvijaju. Prisutni smo u javnim institucijama za brigu o deci, sportskim aktivnostima i zaštiti i očuvanju životne sredine. Posebno smo ponosni na sve osmehe koje smo izmamili tokom svih ovih godina našeg postojanja. Zato što je smeh naš omiljeni zvuk.

Sponzor Fondacije Goldfish – događaj ispunjena želja

Sponzor Privredne komore Makedonije

Sponzor Skopskog maratona u organizaciji Udruženja sportova Skoplja

Sponzor proslave  4. jula Američke ambasade u Republici Makedoniji

Sponzor skopskog uličnog festivala

Sponzor Ohridskog maratona u organizaciji Plivačke federacije Makedonije

Sponzor Ohridskog maratona u organizaciji Plivačke federacije Makedonije

Sponzor skopskog maratona, u organizaciji Udruženja sportova Skoplja

Sponzor 16. balkanskog seniorskog karate šampionata u organizaciji Karate federacije Makedonije

 • Sponzor Ohridskog maratona u organizaciji Plivačke federacije MakedonijeSponzor IBI-a – svesna idejaSaradnja sa FINKI za razvoj softverskih aplikacijaSponzor „Bankspox 2013“ u organizaciji Privredne komore MakedonijeProjektna organizacija za re-socijalizaciju dece iz Kazneno-popravnog zavoda „Tetovo“

Sponzor Skopskog maratona

Tehnički finansijer događaja 90 godina Privredne komore Makedonije

 • Donacija opreme školi za decu sa socijalnim potrebamaDonacija za dom dece bez staranja „11. oktobar“Donacija računara i računarske opreme Centru za edukaciju i rehabilitaciju za decu sa problemima sa sluhom“Kočo Racin“ – BitoljDonator za Događaj Otvorenih prozoraUčešće u sadnji drveća na planini Pelister Identifikacija (označavanje) i mapiranje DNK beloglavog supaDonacija porodice nojeva u Zoo vrtu u SkopljuDonacija identifikacionih mikročipova za pse

  Organizovanje međunarodnog odbojkaškog takmičenja za osnovne škole

  Donacija za Plivačku federaciju Makedonije

  Donacija za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u odbojci

  Organizacija košarkaškog prvenstva u Makedoniji

  Donacija za prvenstvo u snoubordu u Makedoniji

  Donacija za restauraciju anona u manastiru Sveti Jovan Bigorski

  Donacija ikona u crkvi Sv. Dimitrija u Banjištu – Debar

  Akcija za sakupljanje i recikliranje e-otpada

  Otvaranje Apple Regionalnog Centra za obuku i održavanje besplatnih treninga za učenike

  Sponzor Skijaške federacije Makedonije za Evropski kup u snoubordu

  Sponzor Odbojkaškog saveza Makedonije

  Sponzor na TEDx Skopje konferencije

  Sponzor teniskog turnira SEAT Open 2011 sa donatorskim karakterom

  Montiranje planinarskih i pešačkih tabli Skoplje – Vodno – Matka

  Sponzor Privredne komore Makedonije

Sistem kvaliteta

 • ISO 9001: 2015 Sertifikat za upravljanje kvalitetom za besprekornost u svim radnim procesima.
 • ISO 27001: 2013 jer je sigurnost informacija važna!
 • ISO 20000 – 1: 2011 garancija za pravovremeno i vrhunsko ispunjavanje uslužnih ugovora.
 • ISO 14001 – 2015 – mi smo odgovorni prema životnoj sredini

Eкологија

Projekti

1997 – prvi digitalni štampač u Makedoniji

Instalacija prvog digitalnog štampača u Državnom zavodu za statistiku, uz podršku i obuku koju pruža Duna. Projekti su pokrivali nekoliko sledećih aktivnosti: štampanje 700.000 glasačkih listića, glasački spiskovi i njihovo dostavljanje opštinama, a sve to u vrlo kratkom vremenskom periodu. Ideja projekata bila je uspostavljanje prvih digitalnih izbora u Makedoniji.

1998 – 1999 – Označavanje životinja sa radio-frekvencijskom identifikacijom (RFID)

Projekat obeležavanja životinja sa radio-frekvencijskom identifikacijom (RFID) razvijen je u saradnji sa Institutom za stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu. Cilj projekta je uspostavljanje primenljivog nacionalnog programa za sprečavanje važnih bolesti kod domaćih životinja, kao i za sprečavanje bolesti ruku, stopala i usta. To je bio primarni program projekta uvođenja RFID identifikacije za praćenje performansi svih životinja na teritoriji Republike Makedonije u vezi sa kompletnom digitalnom kontrolom i evidentiranjem identifikacije i istorija bolesti.

1999 – 2014 Instalacija MPF na Kosovu

 1. godine, u saradnji sa UNDP-om, DUNA je aktivno učestvovala u projektu kompjuterizacije institucija na Kosovu tokom krize. DUNA je instalirala 1500 multi-funkcionalnih mašina u policijskim kancelarijama na Kosovu. Druga faza projekta pokriva instalaciju multi-funkcionalnih mašina u opštinskim kancelarijama i svim zdravstvenim ustanovama. Multi-funkcionalni uređaji kompanije DUNA koriste se na Kosovu već više od 15 godina.

2001 – Još uvek aktivan – Fiskalna politika i zakonodavstvo

Usvajanje fiskalne politike u Makedoniji 2001. godine bilo je primarni impuls za pokretanje proizvodnje fiskalnih uređaja u tu svrhu. U 2004. godini smo implementirali modernizovani fiskalni sistem sa dve osnovne funkcije: Dnevna komunikacija sa serverom Ureda za javne prihode i enkripcija informacija koje se šalju zbog sigurnosti i zaštite ovih informacija. Za ovaj projekat, DUNA je stvorila sopstveni komunikacioni sistem koji ima kapacitet za obradu više od 80.000 zapisa dnevno i kripto modul za obezbeđivanje enkripcije.

2007 – Još uvek aktivan i stalno nadograđen – Ultima®

Razvijajući Ultima®, DUNA je započela jedan novi segment u svom radu. Ultima® je kompletno softversko rešenje, a proizvod je potpuno razvijen od strane DUNA. Softver ovog proizvoda pokriva sve poslove jedne kompanije. Razvoj, monitoring i integracija povezana u sistem koji je jednostavan za kontrolu i upravljanje.

Ultima ® se ažurira i dopunjava modulima svakog dana.

Danas Ultima ima 20 razvijenih modula i koristi se u oko 100 kompanija.